Κ γεννιέται ένας μικρός άνθρωπος, Αντιγόνη Συμεωνίδου.

Γεννιέται ένας μικρός άνθρωπος. Γεννιέται ένα νεογνό ένα ολοκληρωμένο ψυχικά κ συναισθηματικά πλάσμα. Ολοκληρωμένος άνθρωπος γιατί έχει βιώσει κ συναισθανθεί ότι η ύπαρξη του μεταμοφορφώνεται μέσα από σύνδεση με άνθρωπο. Αυτή η σύνδεση ορίζει κ την ψυχική κ συναισθηματική εξέλιξη του για να δημιουργήσει το πρώτο του περιβάλλον, όπου περιβάλλον είναι ότι πλαισιώνει την αίσθηση του. Μια αίσθηση που είναι δική του, μια αίσθηση που ορίζει τον τρόπο όπου μέσα του θα συναισθανθεί την
έννοια Εγγύτητα που θα φέρει το βίωμα της Προστασίας κ την άμεση ανταπόκριση της βασικής τροφού στις ανάγκες του που θα φέρει την εκπλήρωση της ανάγκης της επικοινωνίας. Η επικοινωνία είναι μια από τις πιο βασικές μας ανάγκες, επικοινωνούμε από την ενδομήτρια μας ζωή κ είναι μια ανάγκη που όταν εκπληρώνεται δημιουργεί την βάση για μια υγιή Αντίληψη της ύπαρξης καθώς μεγαλώνουμε.
Μια υπέροχη αρχή αλλά κάθε αρχή χρειάζεται να έχει εξέλιξη και κάθε εξέλιξη να έχει σταθερή βάση. Η νεογέννητη και η βρεφική ζωή είναι η βάση της ψυχικής πυραμίδας του ανθρώπου που οι εμπειρίες καταγράφονται, η αίσθηση δημιουργεί συν-αίσθημα και όλες αυτές οι διεργασίες γίνονται επάνω στην βασικότερη ανάγκη : την ανάγκη της ανθρώπινης σχέσης, της ανάγκη της εκπλήρωσης, της ανάγκη της συναίσθησης.
Ένα χορτασμένο από ασφαλή και υγιή προσκόλληση βρέφος, γίνεται ένα ήρεμο, χαρούμενο νήπιο έτοιμο να ανακαλύψει τον εαυτό του και το περιβάλλον του. Έτοιμο να αναγνωρίσει και να επεξεργαστεί πρωτόγνωρα συναισθήματα, έτοιμο να καλοδεχτεί την άνθιση των γνωστικών διαδικασιών, καλύτερα «εξοπλισμένο» για να διαχειριστεί απογοήτευση και μορφές ματαιώσεων.
Μην αφήνετε τα βρέφη μόνα τους να κλαίνε, αγκαλιάστε τα κ δώστε μια βάση γερή για να νιώθουν τις ανάγκες τους να εκπληρώνονται.

Αντιγόνη Συμεωνίδου
Ψυχολόγος-Υπαρξιακή Ψυχοθεραπεύτρια.

a4f3b1e52ab40de641428212428f9bac

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s