Κάθε άνθρωπος και ένα προσωπικό ταξίδι, Αντιγόνη Συμεωνίδου

Κάθε άνθρωπος και ένα προσωπικό ταξίδι. Ένα πλέγμα σχέσεων, εμπειριών και βιωμάτων. Άνθρωποι που μπαίνουν στη ζωή μας, άνθρωποι που μας αφήνουν κάτι, παίρνουν κάτι, μας αγαπούν αλλά και μας πληγώνουν.
Εμπειρίες που μας ανυψώνουν, καθηλώνουν αλλά και εμπειρίες που μας τραυματίζουν.
Έτσι κ εγώ με τις θεραπείες πορεύομαι μέσα σε Όλο αυτό. Το πλαίσιο της ζωής του Ανθρώπου απέναντι μου σε τόσες διαστάσεις. Το Τότε και το Τώρα με κοινό σημείο αναφοράς Εσένα άνθρωπε, που προσπαθείς να σε βρεις και να σε αγαπήσεις. Που προσπαθείς να αγκαλιάσεις ότι σε έχει πονέσει και τραυματίσει και να το μετουσιώσεις σε Φως.
Έτσι και η Η.
Κατάθλιψη με στοιχεία ψύχωσης, όσο πατάει η γάτα. Για μένα? Μια ύπαρξη που για να μην “πεθάνει” αποσυνδέθηκε από το μέσα της αλλά δεν κατάφερε να κρατήσει τη σκέψη της. Σκέψεις μαύρες μέσα στο φόβο και στην απειλή. Η Η. όχι αλά είχε βουτήξει στο κενό αλλά δεν υπήρχε μέσα της κανένα σημείο αναφοράς να νιώσει ότι κρατιέται.
Είχε σπάσει στα δύο. Στη μέση με απίστευτη ορμή και ταχύτητα. Ένα αυτοκίνητο χωρίς φρένα σε κατηφόρα. Σκεφτόμουν και να μπορούμε να την ξαναενώσουμε πως θα δώσουμε ζωή στα κομμάτια που θα δημιουργούσαμε? Θα είχαν ζωή ή απλά θα υπήρχαν για να της θυμίζουν ότι προέρχονται από κατάρρευση?
Δεν ήξερα.
Ξεκινήσαμε θεραπεία και στην πορεία ξανά τα αγαπημένα μου φαντάσματα κρατούσαν το χορό. Δύο υπήρξαν οι πρωταγωνιστές. Ο λατρεμένος Ernest Hemingway με την μεγαλύτερη αλήθεια που προσυπογράφω : ” We are all broken that’s how the light gets in” και ο τεράστιος Jean Paul Sartre με ” Freedom is what you do with what is been done to you”.
Και τα κάναμε πράξη, μέσα στη θεραπεία. Αναγνώριση, κατανόηση, αποδοχή, οδύνη, πόνος, θάνατος αλλά και ζωή, ελπίδα.
Πιο πολύ και πιο δυνατά μια τεράστια συνειδητοποίηση που γέννησε δίδυμα : επίγνωση και ένωση.
Πηγαίνει προς το Ολόκληρο.

Aντιγόνη Συμεωνίδου
Ψυχολόγος-Υπαρξιακή Ψυχοθεραπεύτρια.

13615116_810881315679271_3628055875438814896_n

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s